Tatoeëren & Ringen

KONIJNEN
Elk konijn moet om deel te kunnen nemen aan een keuring voorzien te zijn van een tatoeage in de oren. Jim Deijlen verzorgt de tatoeage van konijnen voor onze vereniging. Je kunt een afspraak voor het tatoeëren van je konijnen met hem maken via het telefoonnummer: 0597 850 131 (na 18:00 uur).


(DWERG)HOENDERS, WATERVOGELS, SIERVOGELS OF OORSPRONKELIJKE DUIVEN
Ieder hoen, watervogel, siervogel of oorspronkelijke duif moet om deel te kunnen nemen aan een keuring voorzien te zijn van een vaste, niet afschuifbare voetring. Oorspronkelijke sier- en watervogels die behoren tot Europese of beschermde soorten moeten altijd geringd zijn. Bij rassen die niet tot de beschermde soorten horen mag er worden afgeweken van de adviesmaat.

Bij de beschermde Europese soorten moet de adviesmaat worden gebruikt en bij Cites-A vogels moet ook het aantal ouderdieren te vermelden.

KLN leden die hun contributie niet via automatische incasso betalen kunnen pas ringen tegen de ledenprijs bestellen wanneer hun betaling bij de bank verwerkt is.

Digiring voor het bestellen van ringen is bereikbaar door op ‘vaste voetringen’ onder de afbeelding hiernaast te klikken.


SIERDUIVEN
Ringen voor sierduiven moeten bij de NBS besteld worden. Dat kan alleen via onze ringencommissaris Geert Siemons door het invullen van het onderstaande aanvraagformulier, of door contact met hem op te nemen via email: gesie@ziggo.nl of telefoon: (06)29586600.

Wacht niet met bestellen tot je de ringen nodig bent, houd rekening met een levertijd!
  Ringmaat

  Ras(sen)

  Aantal

  Ringen prijs per stuk € 0,35.
  Porto en verpakkingskosten € 2,- voor de NBS en € 2,- voor de WPKC.

  Ik geef toestemming aan het Ringenbureau NBS om mijn gegevens te verstrekken aan de melders van opgevangen/ gevonden sierduiven.

  Geert Siemons,
  Ringencommissaris WPKC

  Winschoter Pluimvee en Konijnenclub