logo

Jongdierendag 2019

Zaterdag 7 september a.s. vindt de jongdierendag plaats voor hoenders, serama’s, konijnen, cavia’s en duiven. Voor de duiven zijn ook de fokkers van PKV Muntendam e.o. en PKV Fivelingo uitgenodigd. De keumeesters zijn voor:

  • Hoenders, dwerghoenders en serama’s: E.J. Visser, A.v.d. Streek en A. Heerdink.
  • Konijnen en cavia’s: J. Leeflang en I. Bosch.
  • Duiven: W. de Wal.

 

De konijnen worden gekeurd in de A- en B-klasse:

  • A-klasse: geboren in de maanden januari, februari en maart 2019.
  • B-klasse: geboren in de maanden april, mei en juni 2019.

Op het inschrijfformulier moeten de oornummers vermeld worden en de klasse waarin de konijnen ingeschreven worden.

 

De jongdierendag vindt plaats bij de Graankorrel, Hendrik Westerstraat 67, 9665 AN Oude Pekela. Op vrijdag 6 september wordt begonnen met het opbouwen. Iedereen die daaraan wil meehelpen, kan zich aanmelden bij Aaltinus Timmer: ttsecretaris@wpkc.nl, of aaltinus.timmer@ziggo.nl, of telefoon: 06-53822237.

 

Zaterdag 7 september is de hal vanaf 09:00 uur open voor het inkooien van de dieren. De keuringen starten om 10:00 uur en daarbij kan iedereen aanwezig zijn. Het streven is de keuringen rond 16:00 uur af te ronden en dan de prijsuitreiking te laten plaatsvinden. Na de prijsuitreiking kan uitgekooid worden. Daarna moeten de kooien nog op de aanhangers geladen worden en moet alles worden opgeruimd. We doen een beroep op de inzenders en vrijwilligers ons daarbij te helpen.

 

De WPKC zorgt voor koffie, thee en cake en ook zijn er broodjes met een warme hap, zodat u tussen de middag niet naar huis hoeft. De opbrengst komt ten goede aan de kas van de WPKC.

 

De locatie is groot genoeg om alle ingezonden dieren te plaatsen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. We nodigen onze leden en de duivenfokkers van de PKV Muntendam e.o. en PKV Fivelingo van harte uit hun dieren in te schrijven voor de jongdierendag. En als u geen dieren inschrijft, bent u uiteraard ook hartelijk welkom om te komen kijken.

Voor het inschrijfformulier voor deelname aan de Jongdierendag klik  op Inschrijfformulier Jongdierendag 2019.