logo

Jongdierendag 2022

De voorbereidingen voor de jongdierendag voor onze leden op 10 september 2022 zijn begonnen. Ingeschreven kunnen worden hoenders, dwerghoenders, serama’s, konijnen en sierduiven. Voor de sierduiven worden ook de leden de verenigingen PKV Muntendam e.o. en PKV Fivelingo uitgenodigd.

De keurmeesters zijn dit jaar voor de:
– Hoenders, dwerghoenders en serama’s: Talinus Boschma en Harm Timmer
– Konijnen: Gauke de Vries en Ineke Bosch
– Sierduiven: Menno Apperlo en Willem de Wal

Bij de konijnen wordt er gekeurd in de A- en B- klasse.
– A-klasse: geboren in de maanden januari, februari en maart 2022
– B-klasse: geboren in de maanden april, mei en juni 2022

De Jongdierendag vindt plaats bij Graankorrel, Hendrik Westerstraat 67, 9665 AN  Oude Pekela. Zaterdag 10 september vanaf 9:00 uur is de locatie toegankelijk voor het inkooien en om 10:00 uur starten de keuringen. Ook belangstellenden zijn dan hartelijk welkom!

Het inschrijfformulier moet uiterlijk 2 september zijn ingeleverd bij de ttsecretaris Aaltinus Timmer. ttsecretaris@wpkc.nl of aaltinus.timmer@ziggo.nl; telefoon: 06-53822237. Inschrijvingen na 2 september worden niet meer in behandeling genomen.

De catering is de hele dag aanwezig met koffie, koek en cake en ook is er rond de middag een broodje en warme hap zodat men tijdens de keuringen niet naar huis hoeft om te lunchen.

Het streven is uiterlijk 16:00 uur de keuringen af te ronden met de prijsuitreiking. Daarna zetten we met zijn alle de schouders er nog even onder om alles weer op te ruimen en praten we nog even na onder het genot van een glaasje fris.