Hokkenbezoek 2022

We waren zaterdag 2 juli op hokkenbezoek bij ons erelid Jan Timmer. Jan fokt al van jongs af aan konijnen en heeft in de loop van de jaren verschillende rassen gehad. Tegenwoordig heeft hij nog satijn wit. Klein zilver licht zwart, licht konijngrijs, midden konijngrijs en black en tan. Jan is ook keurmeester voor verschillende rassen. Tijdens ons bezoek kregen we een leerzame uitleg van hem over de bouw, kleuren en vachten van zijn konijnen. Jan woont in het landelijke Finsterwolde en op enkele foto’s is de ruimte te zien die Jan achter zijn woning heeft met daarop een flinke moestuin en fruitbomen.

Ons tweede hokkenbezoek was bij Stef Borgers. Stef heeft sinds enkele jaren Arabische Trommelduiven. Zijn eerste duiven haalde hij bij Roy Arbeider van wie hij prima dieren heeft gekregen. Dat is afgelopen jaar ook wel gebleken want op onze open tentoonstelling werd hij met een geelzilver gebande duivin met 97 punten de mooiste duivin van de tentoonstelling bij een inschrijving van 112 sierduiven. Een vliegende start dus voor Stef. Dit jaar heeft Stef 28 jongen gekweekt, waarvan het merendeel geelkras maar ook geelzilver gebande. We hebben tijdens ons bezoek genoten van zijn goedverzorgde hokken en fraaie Arabische Trommelduiven en ook van de koffie en thee en de heerlijk vlaai die we aan het einde van ons bezoek aangeboden kregen.

Ons derde hokkenbezoek was afgelopen zaterdag bij Remke v.d. Heide. Hij fokt al jarenlang wyandotte krielen in vele kleurslagen. Zijn favoriete kleurslag is de geelwit gezoomde en dit jaar heeft hij er voor het eerst ook de zalmkleur erbij. Remke heeft twee prachtige grote afgeschermde rennen, één voor de hanen en één voor de hennen. Daarmee voorkomt hij dat zijn dieren in contact komen met zieke wilde vogels of hun uitwerpselen en waren ze ook voor ons prima afgeschermd. We konden dan wel geen hals- of vleugeltekening bekijken, maar van buiten de rennen was het lust voor het oog zoveel verschillende kleurslagen rond te zien lopen. Remke heeft zelf voor ons de foto’s binnen gemaakt en zo konden wij dus buiten zijn dierenverblijven blijven. Aan het einde van het bezoek hebben we nog even gezellig bijgepraat onder het genot van een glaasje fris en een plakje cake en zo kwam er aan dit mooie bezoek ook weer een einde.

Ons laatste hokkenbezoek zaterdagmiddag was bij Ginus de Wijk. Ginus is een groot sier- en watervogelliefhebber en zeer actief in Aviornis. Hij heeft mooie afgescheiden rennen met vijvers, waar we evenals de wilde vogels keurig buiten omheen konden lopen om zijn dieren te bekijken. Ginus is daar ook strikt in want afgelopen winter had hij enkele dode vogels die onderzocht zijn op vogelgriep. Gelukkig bleek er niets aan de hand, maar dat heeft Ginus terecht extra voorzichtig gemaakt. Helaas zijn in deze tijd van het jaar de dieren minder mooi op kleur, maar toch is het een lust voor het ook ze in te bekijken. Ginus heeft ook en toom grote hoenders, maar dat is meer voor de eieren en een prachtige vijver met koi karpers. We hebben ons bezoek bij Ginus afgesloten met een goed verzorgde barbecue en zo kwam er een einde aan een zeer geslaagd hokkenbezoek waarvan we allemaal erg van hebben genoten.

Winschoter Pluimvee en Konijnenclub