Jongdierendag 2022

‘Vogelgriep’ kan binnen de kleindierhobby wel het woord van het jaar worden genoemd. Ook onze jongdierendag ondervond de gevolgen daarvan. Voor het eerst waren er geen hoenders en dus alleen konijnen en sierduiven aanwezig. Het was er niet minder gezellig om, maar toch ontbrak het gekakel van de kippen het gekraai van de hanen. Hopelijk zijn de hoenders er volgend jaar weer bij!

Door het ontbreken van de hoenders waren er dit jaar ‘slechts’ 148 dieren ingeschreven onderverdeeld in 76 konijnen en 72 sierduiven. Op zich mooie aantallen waarbij het opvalt dat de inschrijving van de sierduiven jaarlijks stijgt zodat er dit jaar voor het eerst twee keurmeesters nodig waren om ze te keuren. Met dit aantal dieren en een goede plaatsing van de kooien, catering en het secretariaat was het prima toeven bij de Graankorrel.

Omdat de jongdierendag in Vries vanwege te weinig inschrijvingen niet doorging werd deze inzenders de mogelijkheid geboden met hun dieren bij ons te komen. Ook kregen de leden van PKV Muntendam e.o. PKV Fivelingo weer de mogelijkheid hun sierduiven bij ons in te zenden.

De keurmeesters dit jaar waren Gauke de Vries en Ineke Bosch voor de konijnen en Menno Apperlo en Willem de Wal en voor de sierduiven.

Rond 15:00 uur kon de voorzitter de volgende winnaars feliciteren en een tegoedbon overhandigen:

  • Mooiste KONIJN ram A-klasse Kleurdwerg Kleur Zwart (F 97,0) van Pieter Timmer
  • Mooiste KONIJN voedster A-klasse Klein Zilver Licht zwart (F 97,0) van Jan Timmer
  • Mooiste KONIJN ram B-klasse Kleurdwerg Kleurpatroon Isabelle (F 95,5) van Klaas Koers
  • Mooiste KONIJN voedster B-Klasse Belgische Haas Haaskleur (F 95,5) van Jos Brouwer
  • Mooiste DUIF doffer Oud Hollandse Meeuw Blauwschild zwartgeband (96) van Geert Strijker
  • Mooiste DUIF duivin Italiaanse Meeuw IJskleurig zwartgeband (96) van Jaap Buze
  • Jeugdlid Ewout v.d. West had van de jeugd de mooiste DUIF namelijk een duivin Gaditano Kropper Kakizilver (95,0)

Naast een compliment voor de organisatie verdienen ook alle vrijwilligers die zowel tijdens het opbouwen als tijdens het afbouwen en opruimen hielpen een compliment. Mede daardoor verliep alles soepel en was zaterdagmiddag rond 16:00 uur de hal van de Graankorrel weer leeg en opgeruimd en kwam aan een gezellige en geslaagde jongdierendag een einde.

Catalogus

De volledige catalogus van de Jongdierendag 2022 is in te zien door op de volgende link te klikken: Catalogus Jongdierendag 2022

Winschoter Pluimvee en Konijnenclub